/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Ryhdy keittiömestariksi

Oletko kotikokki, jonka uudenvuodenlupaus on viedä ruoanlaittotaitosi seuraavalle tasolle? Autamme sinua saavuttamaan sen.
Ryhdy keittiömestariksi
Ryhdy keittiömestariksi
Oletko luvannut itsellesi nostaa tavoitetasoa keittiössä vuonna 2024, ja viedä sekä ruoanlaittoa että makuelämystä seuraavalle tasolle? Me Cerveralla tiedämme, miten pääset hyvästä harrastuskokista ammattikeittiön mestariksi.
Harrastuskokkina sinulla on jo todennäköisesti hyvät välineet keittiössäsi, mutta kuten kaikessa muussakin, niitäkin voi päivittää. Paistinpannu voi aina johtaa lämpöä hieman paremmin, keittiöveitsi voi aina olla hieman terävämpi ja lihaa voi aina valmistaa hieman tarkemmin. Tässä on 11 tuotetta, jotka tekevät sinusta todellisen voittajan keittiössä, ja 11 vinkkiä niiltä, jotka tietävät asiasta parhaiten - nimittäin Cerveran omalta henkilökunnalta!

1. Paistinpannu

Paistinpannu on keittiön työjuhta ja se tuote, jota käytät eniten koko keittiöelämäsi aikana. Paistinpannu on kuin auto - on olemassa malleja, jotka ovat polttoainetehokkaita ja vaatimattomasti suunniteltuja, ja sitten on niitä (supernopeita italialaisia), joista unelmoit koko elämäsi ajan. Keittiömestarina sinun ei pitäisi tyytyä mihinkään muuhun kuin paistinpannun Rolls-Royceen - aikaa kestävä paistinpannu, jossa on monipuolisuutta, kestävä pinnoite ja täydellinen lämmönjako.
Keittiösi on parhaimmillaan, jos sieltä löytyy eri materiaaliset paistinpannut eri käyttötarkoituksiin; tarttumaton, keraaminen, hiiliteräs, ruostumaton teräs ja valurauta.

2. Keittiöveitsi

Keittiöveitset ovat kokonainen tiede, mutta tässä tulee pikakurssi: maailman parhaat keittiöveitset ovat japanilaiset veitset ja sinun tulee huolehtia veitsistäsi - mieluiten joka käyttökerran jälkeen. Japanilaiset keittiöveitset tunnetaan erittäin vahvasta ja ohuesta teräksestä, sekä terän teroituskulmasta.
Veitsistä huolehtiminen on jo itsessään taitolaji. Jokaisen käytön jälkeen sinun tulisi esimerkiksi 'hiota' veistä vedellen sitä muutaman kerran keittiöpyyhkeeseen. Tarvitset myös teroittaa keittiöveitsiäsi säännöllisesti, joko vesihionnalla, teroituspuikolla tai veitsenteroittimella.
Todellinen keittiömestari käyttää erilaisia veitsiä eri tarkoituksiin. Veitset, jotka on tarkoitettu lihan, kalan, vihannesten, tai leivän leikkaamiseen, eroavat toisistaan.

3. Yleiskone

Jokaisen keittiöammattilaisen 'must have' -listalla on oma yleiskone. Yleiskone ei ole vain kaunis yksityiskohta keittiön työtasolla, vaan se helpottaa myös valtavasti keittiön askareissa. Monien mielestä yleiskone on erinomainen apuri leivonnassa, mutta taikinan valmistus yleiskoneessa on vain pieni osa koneen käyttömahdollisuuksista. Todellinen keittiömestari tuntee esimerkiksi KitchenAid :in ja Smeg :in potentiaalin, ja kaikki niiden käyttötarkoitukset. Tiesitkö, että yleiskoneella voit jauhaa lihaa, tehdä ammattimaisia pastoja, täyttää makkaroita, puristaa mehua, siivilöidä, murskata jäätä, jauhaa jauhoja ja paljon muuta?
Yleiskone on toki suuri investointi keittiöön, mutta teet sen vain kerran. Kun huomaat, kuinka paljon voit tehdä sen avulla, ja ennen kaikkea, kuinka paljon aikaa säästät, et enää voi kuvitella elämää keittiössä ilman sitä.

4. Sous vide

Sous vide -sirkulaattorin käyttö ruoanlaitossa on keittiömestarille itsestäänselvyys. Sous Vide on ranskaa ja tarkoittaa suoraan käännettynä ”tyhjiössä". Siitä on tullut ruoanlaittotapa, joka symboloi osaamista ja hienostuneisuutta. Jos haluat tehdä vaikutuksen vieraisiin, tämä laite on ehdottomasti sinulle!
Ideana on pakata kypsennettävä tuote ilmatiiviiseen, elintarvikekelpoiseen pussiin ja kypsentää se vesihauteessa, jolloin saadaan upea kulinaarinen lopputulos. Sous vide kypsentää ruoan täydelliseen lämpötilaan, jolloin saat täydellisesti kypsennetyn kanan, porsaanfileen, entrecôten tai turskan. Se on myös erinomainen kasvipohjaisten ruokien, kuten ratatouillen valmistukseen.

5. Slow cooker

Jos olet hän, joka tykkäät tarjoilla meheviä muhennoksia ja muita pataruokia, mutta aikasi ei riitä pitkään haudutteluun - sinun kannattaa katsoa tänne! Samalla tavalla kuin airfryer mullisti ruoanlaiton, teki myös slow cooker saapuessaan. Slow cooker on lähes taianomainen! Täytä pata herkuilla ennen töihin lähtöä - niin sinua odottaa kulinaristinen makuelämys kotiin tullessa! Ruoanlaitto vaatii minimaalista vaivaa, mutta maistuu silti paremmalta kuin koskaan. Slow Cooker kypsentää ruokaa pitkään, mutta se ei vaadi valvontaa. Koska voit asettaa koneen eri lämpötiloihin, voit säätää asetusta ruoanlaiton mukaan. Slow cookerissa voit valmistaa kaiken vihanneksista, kanasta, naudanlihasta ja keitoista jälkiruokiin.

6. Tehosekoitin

Tehosekoitin on myös yksi keittiökone, jolla on paljon laajempi käyttöalue, kuin moni ehkä uskoo. On itsestäänselvyys, että tehosekoittimessa voidaan valmistaa herkullisia smoothieita aamiaiseksi tai välipalaksi, mutta tehosekoitin on myös erinomainen apuväline päivittäisessä ruoanlaitossa. Sitä voidaan käyttää esimerkiksi keittojen valmistuksessa, jolloin saat erittäin tasaisen ja sileän keiton. Tehosekoittimella voit myös tehdä omia kastikkeita tai liemiä, sekä jääkylmiä ja virkistäviä juomia.
Tehosekoittimia on monenlaisia, monilla eri toiminnoilla. Niille, joilla on hieman korkeammat tavoitteet keittiössä, suositellaan tehokasta moottoria ja erilaisia automaattisia ohjelmia esimerkiksi smoothien, keiton ja jäätelön valmistamiseen. Tehosekoittimessa on tällöin hyvä myös olla automaattinen puhdistusohjelma.

7. Paistomittari

Paistomittari on erittäin hyödyllinen apuri keittiössä, jonka avulla voi määrittää tarkasti lihan, kalan tai kanan kypsyysasteen. Se on myös täydellinen apuri leivonnassa. Paistomittari auttaa myös varmistamaan, että kaikki ruokaan liittyvät bakteerit ovat poissa, esimerkiksi kun valmistat kanaa.
Paras mahdollinen paistomittari on infrapunavaihtoehto - se on kuin suoraan scifi-elokuvasta! Sen avulla voit helposti suunnata laitteen kohti ruokaa, joka sitten lukee lämpötilan sekunnissa.

8. Airfryer

Airfryer on jo pitkään ollut huomiossa, mutta se ansaitsee huomiota myös tässä artikkelissa, sillä airfryer on tärkein keksintö ruoanlaitossa viime vuosikymmeninä! Sen suuren suosion ymmärtää, kun sitä pääsee käyttämään. Airfryer ei ainoastaan ​​auta sinua valmistamaan terveellisempää ruokaa vähemmällä rasvalla, vaan se säästää myös energiaa ja aikaa, sekä suorittaa tiettyjä ruoanvalmistuksen vaiheita, jotka ovat aikaisemmin olleet keittiössä käytännössä mahdottomia - kuten ruoanlaitto lasten kanssa! Milloin aiemmin ovat lapset pystyneet itse valmistamaan esimerkiksi ranskalaisia perunoita? Tai kananugetteja? Puhumattakaan kaikista TikTok-trendeistä, joissa käytetään airfryeria. Valmista esimerkiksi kotitekoisia juustopalloja, kuivaa kurpitsansiemeniä, keitä kananmunaa, paista wieninleikkeitä tai vaikkapa kotitekoista pizzaa!

9. Mandoliini

Mandoliini on hieman unohdettu sankari keittössä - varsinkin, jos haluat kokata kuin ammattilainen. Kun haluat tarjoilla esimerkiksi hampurilaisia, haluat luultavasti hienosti viipaloituja tuoreita kasviksia. Se on mahdollista vain mandoliinilla! Mandoliinilla voit myös luoda kauniita hedelmäviipaleita esimerkiksi kakun koristeluun.
Kuten keittiöveitsien kanssa, parhaat mandoliinit ovat japanilaisia, joissa on terävät terät suoraan Japanista. Monissa on myös viipalointitoiminto, jota on vaikea elää ilman, kun sitä kerran käyttää.
Mutta ole varovainen - mandoliini on terävä kuin mikä!

10. Sitrusraastin

Sitrusraastinta käyttäen sitrushedelmien, kuten appelsiinien, sitruunoiden tai limetin raastaminen käy leikiten. Se sopii myös erinomaisesti valkosipulin, inkiväärin, kovien juustojen, suklaan ja kokonaisten mausteiden raastamiseen. Sitrusraastimella raastat ilmassa, pitäen rautaa kattilan, kakun tai salaatin yläpuolella - kuin oikea ammattilainen! Jos et aikaisemmin ole kokeillut raastaa kovaa juustoa, esimerkiksi parmesaania, lupaamme, että saat tästä uuden terapeuttisen nautinnon elämääsi!

11. Pastakoneet

Kukaan ei voi kutsua itseään ammattikokiksi, jos tarjoilee ostettua pastaa (tuorepastaakaan ei lasketa!). Pasta on tehtävä itse perinteisellä italialaisella tavalla. Monet luulevat, että pastan valmistus on monimutkaista, mutta se on itse asiassa erittäin helppoa, eikä vie lainkaan paljon aikaa. Saat pastaan myös paljon enemmän makua tekemällä sen itse! Tarvitset avuksesi pastakoneen, joka tekee hankalan työn puolestasi - kaulii ja leikkaa pastataikinan tasaisesti.
Pastakone kaulii taikinan, kun syötät sen koneeseen. Pastataikinaa voidaan syöttää pastakoneen läpi, kunnes pasta on saavuttanut halutun paksuuden. Tuloksena voi olla linguinea, spagettia tai tagliatellea, riippuen siitä, minkä rullan olet asettanut koneeseen. Voit myös asettaa koneeseen rullan, joka valmistaa raviolia!