/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Valitse oikeanlainen maljakko

Valitse oikeanlainen maljakko
Valitse oikeanlainen maljakko
Onko mitään kauniimpaa kuin näyttävät kukat ja kukkakimput, jotka tuovat iloa ja kaunista ilmettä kodin jokaiseen tilaan? Jotta kauniit kukkaset pääsevät oikeuksiinsa, tulee sinun valita niille juuri oikeanlainen maljakko. Maljakon valinta ei toki aina ole helpoin asia. Olemme siksi koonneet meidän parhaat vinkit ja neuvot oikeanlaisen maljakon valintaan.
Pidä kuitenkin mielessä, että kaikista tärkeintä on valita maljakko, josta itse pidät eniten!

5 vinkkiä leikkokukille

  • Täydennä pienempiä kukkakimppuja puutarhan oksilla ja viherkasveilla.
  • Valitse maljakko kukkakimpun koon mukaan.
  • Luo kaunis asetelma yhdistelemällä pieniä ja suuria maljakoita. Asetelmasta tulee yhtä koristeellinen niin sellaisenaan kuin kukkien kera.
  • Alkaako kimppu haalistua? Leikkaa kukan varret, jotta kukka saa uuden imupinnan ja aseta eloisat kukat pienempään maljakkoon.
  • Saat kauniin kontrastin asettelemalla romanttiset kukat yksinkertaiseen maljakkoon ja päinvastoin.

Maljakot tulppaaneille

Rakastetut tulppaanit löytyvät monien suomalaisten kodeista. On tärkeä muistaa, että tulppaanit jatkavat kasvamaan pituutta, kun ne päätyvät maljakkoon, joten maljakon tulee olla riittävän leveä, jotta tulppaanit saavat kasvaa vapaasti. Kunnon klassikko tulppaaneille on Iittalan kaunis Alvar Aalto -maljakko!

Pyöreät maljakot

Pyöreä maljakko kapealla suuaukolla sopii täydellisesti täyteläiselle ja rehevälle kukkakimpulle. Pyöreän muodon ansiosta kukkien varret saavat runsaasti tilaa maljakossa, kun taas kapea suuaukko pitää kukat koossa ja antaa tuuhean kimpun. Pyöreä maljakko on paras valinta perinteisille leikkokukille.

Sylinterimaljakot

Suurille kukkakimpuille sopii parhaiten sylinterin muotoinen maljakko. Maljakon korkeat suorat reunat tukevat pitkiä varsia samalla kun maljakko antaa kukkien varsille tilaa hengittää. Korkeisiin sylinterimaljakoihin sopii esimerkiksi liljat ja auringonkukat, kun taas matalampiin sylinterimaljakoihin on kaunis asettaa vuokkoja tai leinikkejä.

Pikkumaljakot

Jos haluat nauttia kukistasi pidempään, tai jos tykkäät poimia kukkia puutarhasta tai luonnosta, ovat somat pikkumaljakot täydellinen valinta sinulle. Voit myös ostaa isomman kukkakimpun, josta irrotat pari kukkasta ja asettelet ne pikkumaljakoihin ympäri kotiasi, kuten kirjahyllylle, työpöydälle tai vaikkapa kylpyhuoneeseen. Jos valitset tuoksuvan lajikkeen, kuten mimoosan, saat levitettyä ihanan tuoksun kotiisi vain hetkessä!