/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Kahvin juomisesta on tullut osa suomalaista kansansielua. Nauti höyryävä kuppi kahvia keksin kera, tai vaikkapa kermainen cappuccino ja herkullinen macaron. Täyteläinen espresso kiireiselle, tai virkistävä jääkahvi lämpimänä päivänä.
Nykyään on tarjolla monia erilaisia kahvijuomia ja niitä voidaan muokata loputtomiin juuri sinun makuusi sopivaksi. Kahvijuomien lista on niin kattava, että välillä voi olla vaikeaa pysyä mukana. Tässä oppaassa käymme läpi yleisimmät kahvinvalmistusmenetelmät ja kahvinkeittimet.

Perinteiset kahvinkeittimet

Kahvinkeitin on perinteisen suodatinkahvin synonyymi. Klassinen kahvinkeitin on varustettu suodatinsuppilolla, jolla kahvia valmistetaan uuttamalla. Suodatinsuppilo täytetään jauhetuilla kahvipavuilla ja kuuma vesi annetaan johdata kahvijauheen läpi. Kahvinkeitin pitää valmistuneen kahvin lämpimänä, jotta voit nauttia tuoreesta ja lämpimästä kahvista monen tunnin ajan. Älä unohda sammuttaa keitintä käytön jälkeen!

Espressokoneet

Espressokeittimessä ovat vaihtoehdot monet - sekä hintaluokkien että toimintojen suhteen. Yksinkertaisemmalla espressokoneella keität täydellisen espresson, mutta edistyneemmällä koneella valmistat minkä tahansa kahvin vain napin painalluksella. Kaikenlaisilla espressokeittimillä on yhteistä se, että ne ovat paineella toimivia pumppukeittimiä. Keitin puristaa suurella höyrynpaineella kuumaa vettä kahvijauheen läpi. Monissa espressokeittimissä on myös sisäänrakennettu maidonvaahdotin, joka vaahdottaa maitosi nopeasti ja helposti. Maidonvaahdotin on täydellinen esimerkiksi cappuccinon tai cafe latten valmistamiseen.
Laadukas espressokone ruostumattomasta teräksestä maidonvaahdotin kahvipavut ja kahvikuppi

Kapselikoneet

Kapselikoneet ovat viime vuosien aikana nousseet erityiseen suosioon. Vahva espresso, miedompi lungo tai vaikkapa lämmin kaakao. Kapselikoneella saat valmistettua kahvijuoman jokaiseen hetkeen. Kun koneeseen asetetaan kahvikapseli, kone lukee laserilla kapselin viivakoodin ja mukauttaa sitten keittämisen kapselin mukaan. Monissa koneissa on myös maidonvaahdotin, joten et enää tarvitse reissua lähimpään kahvilaan, vaan voit valmistaa suosikkikahvisi kotona!

Mutteripannut ja pressopannut

Kaksi pienempää ja yksinkertaisempaa vaihtoehtoa kahvinvalmistukseen ovat mutteri- ja pressopannu. Mutteripannulla kahvi valmistetaan liedellä. Täytä mutteripannun alaosa vedellä ja samaan osaan tuleva sihti kahvilla. Kun vesi alkaa kiehumaan, kahvi alkaa paineen vaikutuksesta tippumaan mutteripannun yläosaan.
Pressopannusta on tullut yleinen näky sekä kahviloissa että kotikeittiöissä. Pressopannu on helppokäyttöinen ja siksi monien suosikki. Täytä kannu jauhetuilla kahvipavuilla ja kaada pannuun kuumaa vettä (ei kiehuvaa). Laita kansi paikalleen ja anna kahvin hautua pari minuuttia ennen kuin painat pressopannun männän hitaasti ja tasaisesti pohjaan. Valmista!
Bodum pressopannu lasit maidonvaahdotin ruskea pöytäliina

Kahvimyllyt

Nosta kahvisi aivan uudelle tasolle jauhamalla omat kahvipavut. Kun jauhat kahvin itse kotona, saat esiin kahvin parhaat maut. Valitse mielellään kahvimylly, jolla voi säätää juuri sopivan jauhatusasteen. Esimerkiksi espresso valmistetaan parhaiten hienoksi jauhetuista pavuista, kun taas pressopannussa valmistettuun kahviin sopii parhaiten keskikarkea/karkea kahvi.