/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Minkälaiset aterimet sopivat sinulle?

Minkälaiset aterimet sopivat sinulle?
Minkälaiset aterimet sopivat sinulle?
Perinteiset hopeiset aterimet? Ilmettä tuovat kuviolliset aterimet? Tai ehkä hieman hienommat aterimet perinteisen pyhäpäivän viettoon? Aterimet täydentävät kattauksen ja niiden valinta voi asettaa tai muuttaa koko kattauksen ilmeen. Mieleisiin aterimiin kannattaa siis panostaa yhtä lailla kuin lautasiin, laseihin ja tekstiileihin. Tärkeä kysymys on – minkälaiset aterimet sopivat sinulle? Klassiset, arkikäytännölliset, hauskat tai luonnetta tuovat aterimet?

Aterimet jokapäiväiseen käyttöön

Aterimet arkikäyttöön ovat katetun pöydän työhevoset, joita käytetään päivittäin. Niiden tulee olla kestävät ja sopia kaikenlaisille aterioille ja kaikkiin pöydän kattauksiin. Aterimet tarkoitettu päivittäiseen käyttöön ovat usein kiiltopintaisia, valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Jos haluat lisätä hieman luksusta arkeesi, voit valikoida samasta materiaalista valmistetut mattapintaiset aterimet. Miksi juuri hopeiset aterimet? Koska ne sopivat useimpiin kattauksiin ja ovat kauniit yhdessä useimpien posliinien ja lasien kanssa.
aterimet ruokailuvälineet pöydän kattaus kangaslautasliina lautanen

Perinteiset aterimet

Nämä ovat aterimet, jotka saatat muistaa isoäidillä kyläilyltä, jotka otettiin käyttöön jouluaattona, pääsiäisenä ja sunnuntai-illallisilla - eli ruokailuvälineet, joita käytetään vain juhlatilaisuuksissa, kuten syntymäpäivinä. Perinteiset aterimet valmistettiin ennen aikaan usein uushopeasta, jota piti kiillottaa säännöllisesti kiillon säilyttämiseksi. Nykyään pyhäpäivinä käytetään klassisten tuotemerkkien ruokailuvälineitä, jotka tarjoavat kauniita yksityiskohtia ja ajatonta kosketusta. Yksi upea valinta on esimerkiksi Georg Jensenin ikoniset Bernadotte -aterimet, jotka voidaan periä sukupolvelta toiselle.
pihviaterimet aterimet lautaset kulhot pöydän kattaus

Luonnetta luovat aterimet

Jos kutsut kaverit kylään juhlimaan viikonloppua ja haluat luoda juhlaa ilmaisevan kattauksen, on kiva valita rohkeat aterimet, joista tulee yksi illan keskusteluaiheista! Valitse värikkäät ja hauskan muotoiset aterimet, joita koristaa odottamattomat yksityiskohdat.
syömäpuikot mustat aterimet aasialainen ruoka aasialainen keittiö

Syömäpuikot

Viime vuosina moni on alkanut kokeilemaan uusia makuja, varsinkin aasialaisesta keittiöstä. Nämä ateriat tulee tietenkin myös syödä itämaisen perinteen mukaan. Kun tarjoamme thaimaalaista ruokaa tai sushia, on pöytä tietysti katettava syömäpuikoilla! Meillä Cerveralla on laaja valikoima erilaisia syömäpuikkoja. Valitse esimerkiksi hienoksi petsatusta puusta valmistetut syömäpuikot tai massiiviset teräksestä valmistetut puikot.
Pihviaterimet puukahva haarukka veitsi olutlasi erikokoiset lautaset lotus lautanen

Pihviaterimet

Kuvittele, että katat runsaan grillibuffeen upeana kesäpäivänä. Mikä ihana tunne! Kun tarjolla on lihaa, on kattauksesta hyvä löytyä lihalle sopivat aterimet. Erittäin terävät pihviveitset ja tukevat haarukat ovat välttämättömiä grilliruokien ja arki-illallisen lihan tarjottaessa. Monet suosivat myös puukahvalla varustettuja pihviveitsiä, sillä ne assosioidaan usein grillin ja lihan kanssa.
Table Top Stories lautanen lautaset jälkiruoka juhlapöydän kattaus marjat

Erikoisaterimet

Vie vieraidesi ruokaelämys seuraavalle tasolle kattamalla pöytään tilaisuuteen liittyvät erikoisaterimet. Jos juhlittavana on syntymäpäivät ja kakkujuhlat, kannattaa pöydän kattauksesta löytyä muun muassa kakkuhaarukat ja kakkulusikat. Jos juhlit rapujuhlia on äyriäisaterimet oiva valinta, sillä ne helpottavat rapujen ja muiden äyriäisten nautiskelua. Myös kala-aterimet ovat hyvä lisä pöydän kattaukseen, jos tarjoilet meren herkkuja myös pääruoaksi.