/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Kesän viimeinen jakso, ja ehkä vuoden viihtyisin aika on täällä - loppukesä. Kaivatun loman jälkeen otamme taas pikkuhiljaa askeleen takaisin arjen rutiineihin, mutta kesän parhaat puolet pitävät meistä otteen vielä hetken. Saamme vielä nauttia lämpimistä aurinkotunneista ja myöhäisillan illallisista kuistilla. Se mikä ehkä kuitenkin on kaikesta parasta: Lähestymme vuoden maukkaimpaa aikaa! Nyt on todella sesonkiaika jokaisen makunystyröille! Sadonkorjuu alkaa, viljelijät ja kotipuutarhurit ilahtuvat, metsät täyttyvät sienillä ja marjoilla ja itse kasvatetut kukat poimitaan koristamaan kotejamme ja kattauksiamme. Nyt saamme vihdoin järjestää sadonkorjuujuhlat ja nauttia kaikesta, mitä luonnolla on tarjolla!

Lisää pöytään primöörien taikaa

Loppukesä on oiva aika järjestää upeat pihajuhlat ja kutsua läheiset kylään. Illat alkavat hämärtymään, mutta kelit ovat vielä yleensä kesäisen lämpimiä. Lisää pihajuhliin viihtyisää ja lämmintä tunnelmaa kynttilöillä ja pehmeillä pehmuksilla ja vilteillä.
Mikset loihdi trendikkäitä kynttilänjalkoja kaalista tai rakenna ylellisiä koristeellisia tornitaloja ruusukaalista? Puhuessa tornista - yksi suurimmista trendeistä katetulla pöydällä juuri nyt on "enemmän on enemmän". Kaikkea saa olla runsaasti. Jos tarjoat voita tuoreen leivän kanssa, varmista, että rakennat ylellisen voitornin, jota voit koristella esimerkiksi salviapuun lehdillä. Mutta muista - ole älykäs ruokahävikin suhteen äläkä heitä yli jäänyttä voita pois. Voit käyttää sen esimerkiksi leipomiseen seuraavana päivänä.
Koristeluun: Käytä esimerkiksi parsakaalta tai artisokkaa korvikkeena kukille, jotka leikkaat kauniisti maljakkoon. Loppujen lopuksi vain mielikuvitus asettaa rajat sille, miten voit koristella syötävillä asioilla sensommerin aikana! Kata pöytä luonnon väreissä ja mikset käyttäisi voimakasta vihreää korostuksena, esimerkiksi posliinissa, jota yhdistät puumaisiin elementteihin, pellavaan ja olkiin. Ajattele olevasi yhtä luonnon kanssa, kun kattat pöytää.

Loppukesän kattaus 3 eri tavalla

Luo henkilökohtainen ilme katettuun pöytään tuomalla siihen mieleisesi elementtejä - se voi olla sekoitus jo omistamaasi ja uutta täydentävää. Sensyksyllä on hyvä idea jättää pienikukkainen ja kuviollinen posliini hyllylle ja panostaa sen sijaan hillitympiin väreihin. Voit valita joko astioiden olevan murrettu sävyltään tai miksi et valitsisi esimerkiksi liinaksi jotain tummempaa. Jos kuitenkin haluat vielä pitää kiinni kesästä, panosta vaaleaan posliiniin ja lisää esimerkiksi savunharmaat lasit tai muita tummia yksityiskohtia, kuten lautasliinat, aterimet tai jälkiruoka-alustat.

Valaise lyhdyillä

Sovita kesäinen keltainen valo kauniisiin lyhtyihin, jotka voit asettaa sekä pöydälle että ulkotilaan luomaan tunnelmaa. Itse asiassa voit käyttää kynttilöitä ja lyhtyjä ympäri vuoden - ne eivät ole vain talviasuste, kuten ehkä voisi kuvitella kattauksessa. On yhtä kaunista sytyttää kynttilöitä hämärtyvässä kesäillassa ja yhdistää kynttilänjalkoja ja lyhtyjä kauniisiin leikkokukkiin. Hyödynnä tilaisuus tutustua Tenderflame-lyhtyihin, jotka toimivat patentoitulla Tenderfuel-tulisuihkeella, joka on 100% turvallinen sytytysneste eikä syty, vaikka lyhty kaatuisi vahingossa. Ne ovat kauniita asetettuna ryhmiin eri kokoisina ja väreinä, tuoden todellisen silauksen loppukesän tunnelmaan, kun pimeys laskeutuu!

Sadonkorjuujuhlat!

  • Vihannekset ja hedelmät maistuvat parhaiten tuoreena. Hyödynnä siis tilaisuus kutsua sekä lounaille, brunsseille että illallisille, jotta tuoretuotteet saadaan kulutettua, kun sato on juuri korjattu.
  • Säilytä ylimääräinen sato oikein. Vihannekset ja hedelmät kestävät pidempään kuin uskotkaan, kunhan vain säilytät ne oikein. Perunasato voi pysyä hyvänä jopa ensi kevääseen saakka, jos säilytät perunat pimeässä ja viileässä.
  • Jos olet innokas metsässäkävijä ja onnekas saamaan runsaan sieni -tai marjasaaliksen - hyödynnä tällöinkin tilaisuus varastoida talveksi! Pakastimessa ruoka säilyy erittäin pitkään, jos säilytät sen oikein ja hyvässä pakkauksessa.
  • Fermentoi enemmän! Fermentointi, eli hapattaminen maitohappobakteerikannan avulla on erinomainen tapa säilöä kasviksia. Se on myös erinomainen tapa tuottaa raaka-aineisiin ihan uusia makuja. Fermentoi ja säilytä esimerkiksi kaalia, sipulia, porkkanaa ja kurkkua. Fermentoida voi tosiaan ihan mitä vain, ainoastaan mielikuvituksesi asettaa rajat!
  • Kukkasato nautitaan myös parhaimpana juuri poimittuna, mutta nämä kelpaavat myös kuivakukiksi. Kuivattuja kukkia voidaan käyttää esimerkiksi koristeena sellaisenaan, askartelumateriaalina tai muistona kuluneesta kesästä.