/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Aterimien valinta

Aterimien valinta
Aterimien valinta
Kauniit aterimet kruunaavat kattauksen ja tuovat ruokahetkiin ripauksen luksusta. Aterimet palvelevat meitä päivittäin ja voivat usein seurata mukana matkassa vuosikymmenestä toiseen. Mutta millaiset aterimet sinun tulisi valita? Ja miten pidät niistä huolta? Täältä löydät vinkkejä ja hoitoneuvoja, joiden avulla valitset ruokailuvälineet, jotka pysyvät mukanasi pitkään.
Suusi joutuu kosketuksiin aterimien kanssa päivittäin, joten panosta laatuun. On tärkeää, että ruokailuvälineet voidaan puhdistaa kunnolla ja että niiden kanssa on helppo syödä. Teräksiset aterimet, joissa on merkintä 18/10 tai 18/8, ovat valmistettu korkealaatuisestä teräksestä, ja pysyvät hyvänä monien vuosien ajan. Varmista myös, että haarukan piikkien välit ovat kiillotetut, sillä ilman kiillotusta voivat bakteerit kerääntyä helposti jopa pesun jälkeen.
aterimet hopea aterimet hopeiset aterimet juhlapöydän kattaus lautasliinat

1. Ergonomiset aterimet

Aterimia valitessa on tärkeää, että aterimien mukavuus on omiin tarpeisiin sopivaa. Valitse aina aterimet, jotka tuntuvat mukavilta kädessä. Jos aterimet ovat mieluisat, saattavat samat lusikat, veitset ja haarukat seurata mukanasi monien vuosien ajan.

2. Klassiset aterimet

Aaltoileva ja tyylipuhdas muoto näyttää kauniilta minkä tahansa astiaston parina. Klassiset aterimet sopivat siksi useimpiin kattauksiin, niin juhliin kuin arkeenkin. Jos haluat antaa aterimet lahjaksi, on klassinen, pehmeä muotoilu aina varma veto.

3. Vinkeät aterimet

Viimeistele kattaus kivoilla aterimilla. Kuviolliset tai koristellut aterimet tuovat kattaukseen lisää omaleimaista ilmettä. Muu väri kuin ruostumaton teräs yllättää, ja aterimista tulee taatusti yksi keskusteluaiheista illallisen aikana.
kultaiset aterimet hopea aterimet pihviaterimet kattaus pöydän kattaus

1. Pihviaterimet

Pihviaterimet leikkaavat sahalaitaisella terällä grillatun pihvin helposti ja siististi. Useimmilla pihviaterimilla on puusta valmistettu kahva, joka näyttää tyylikkäältä kattauksessa.

2. Aterimet jälkiruoille

Jälkiruoka-aterimet ovat pienemmät kuin tavalliset aterimet. Niitä voidaan myös käyttää alkuruoille ja lasten aterimina.

3. Aterimet kalaruoille

Kalaveitsellä on leveämpi terä kuin tavallisella veitsellä. Tämä helpottaa kalan erottamista ruodoista. Aterimet kalalle ovat kauniit lisätä kattaukseen vaikka tarjoisitkin luutonta kalaa. Niiden pyöristetty muoto lisää orgaanista ilmettä ruokapöytään.

Pidä huolta aterimistasi!

  • Tiskaa aterimet mahdollisimman pian käytön jälkeen ja huuhtele ne aina ennen kun asetat ne astianpesukoneeseen.
  • Jos aterimilla on puiset kahvat, kannattaa aterimet tiskata käsin.
  • Odota kunnes aterimet ovat täysin kuivat ennen kuin asetat ne takaisin laatikkoon.
  • Aterimet, jotka säilytetään vapaasti laatikossa naarmuuntuvat ajan myötä. Säilytä siksi hienommat aterimet alkuperäisessä pakkauksessa tai aterinpussissa.
  • Jos aterimiin ilmestyy tahroja voit pestä ne miedolla puhdistusaineella.
Aterimien valinta kattaus lusikat haarukat ja veitset mattapintaiset aterimet