/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Lautaset

Onko ehkä aika hankkia uudet lautaset? Tärkeää on miettiä mikä muoto, materiaali, koko ja väri olisivat parhaat. Ehkä haluat erilaiset lautaset arkeen ja hieman juhlavammat, kun on juhlan aika. Tutustu ja tutki. Mikä on juuri sinulle paras? Lautasten kirjo on iso ja varmasti löydät omasi!
Lautaset
Lautaset
Finns i lager
Varumärke

  d

 • H

Kategori
Material
Färg
Pris
2945 tuotteita
Näyttää 40 / 2945 tuotetta

Lautaset

Tervetuloa tutustumaan monipuoliseen lautasvalikoimaamme. Tutustu Marimekon Siirtolapuutarhan lautasiin tai Arabian Muumi-lautasiin. Meiltä löydät monen muotoisia ja värisiä lautasia, jotka on valmistettu eri materiaaleista. Jokaiselle jotakin. Sinä, joka olet ostamassa uusia lautasia tai ehkä jopa kokonaan uusia astioita, harkitse tarkoin ja valitse huolella. Mieti, mistä materiaalista pidät eniten, haluatko tyylikkäitä lautasia tai jotain kuvioitua ja värillistä ja miten käytät lautasia: arkeen vai juhlaan. Lykkyä tykö!

Cerveran iso lautasvalikoima väreillä, muodoilla ja kuvioilla

Suurin osa lautasista ovat pyöreitä mutta löydät myös neliön muotoisia lautasia, jotka sopivat erityisen hyvin jännittävään ja moderniin kattaukseen. Lautasia löytyy monia eri värejä. Valkoiset lautaset ovat yleisimpiä mutta meiltä löydät sekä mustia ja harmaita että kuviollisia lautasia. Lisää juhlavaa ja eleganttia kattausta saat valitsemalla kultareunaisia lautasia. Meiltä löydät myös lautasia, jotka sopivat eri vuodenaikoihin ja juhliin esimerkiksi joulutunnelmaa tuovat koristeelliset lautaset tai ihanan kukalliset lautaset kesäiseen kattaukseen.

Lautasmallit

Lautasia löytyy eri tyylisiä ja eri kokoisia. Tavallinen ruokalautanen on yleensä halkaisijaltaan noin 25 cm ja asetti noin 18 cm. Isot lautaset luovat yleensä luksus tunnelmaa. Pienet lautaset sopivat parhaiten pienten ruokien, ehkä alkuruoan, tarjoiluun. Meiltä löydät tietenkin myös keittolautaset. Lautaset jaetaan yleensä eri kategorioihin:
 • Ruokalautaset
 • Alkuruokalautaset
 • Syvät lautaset
 • Asetit
Meiltä löydät myös tarjoiluvadit- ja lautaset, pastalautaset, pitsalautaset, pienet aluslautaset kahvi - ja teekupeille, sekä lautaset lapsille.

Lautasten tavallisimmat materiaalit

Lautaset on valmistettu useista eri materiaaleista. Keramiikka on yleisin valmistusmateriaali ja tästä kategoriasta löydät myös kivitavarasta, savesta ja posliinista valmistettuja lautasia. Voit myös ostaa ihania lasista tai melamiinista valmistettuja lautasia.
 • Posliini on klassinen ja tavallinen materiaali lautasten valmistuksessa. Se on kestävä ja posliinia löytyy eri tyyleissä ja väreissä.
 • Kivitavarasta valmistetut lautaset tarjoavat rosoisen rustiikkia tunnelmaa kattaukseen. Osa kivitavaralautasista on käsin valmistettuja ja luovat ainutlaatuista muotoa ja tunnetta.
 • Savesta valmistettuja lautasia löytyy eri tyyleissä ja väreissä. Ne eivät ole yhtä kestäviä kuin kivitavarasta valmistetut lautaset.
 • Lasilautaset on helppo yhdistää muusta materiaalista valmistettujen lautasten ja kulhojen kanssa. Näin saat hienon ja ainutlaatuisen kattauksen.
 • Melamiinista valmistetut lautaset, ovat kovaa muovia. Ne ovat erittäin kestävät ja kevyet. Sopivat erityisen hyvin mukaan retkelle tai lapsille.

Lautaset ja tarjoiluastiat

Monet lautaset kuuluvat sarjoihin. Samassa sarjassa voi esimerkiksi olla ruokalautasia, syviä lautasia, alkuruokalautasia ja niin edelleen. Näin voit yhdistää eri lautasia toisien saman sarjan lautasten kanssa. Suosittuja posliinisarjoja ovat esimerkiksi Iittalan Taika, Mon Amie, Ostindia, Swedish Grace ja Blue Fluted.
Cervera tarjoaa myös lautassettejä, joissa pakettiin kuuluu useita erilaisia lautasia samasta sarjasta. Tiettyihin setteihin kuuluu myös kulhoja ja mukeja.