/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Juhannusruoka

Kesäisiä herkkuja ja klassisia makuja
Juhannusruoka
Juhannusruoka
Juhannus on keskikesän juhla, johon kuuluu juhannussauna, juhannuskokko, kukkaseppeleet ja ennen kaikkea - herkullinen ruoka! Me Cerveralla olemme koonneet meidän parhaat vinkit ja maittavimmat reseptit iloiseen juhannuksen viettoon.
Juhannusruoka on tärkeä osa juhannusta ja tarjoaa herkullisen yhdistelmän perinteistä ja kesäistä. Panosta klassiseen ruokatarjoiluun - esimerkiksi yksinkertainen sillilounas herkullisten lisukkeiden kera, rento kahvihetki suomalaisilla mansikoilla ja ihana grilliateria iltaa kohti.

5 vinkkiä juhannuspöytään

1. Valmista kotitekoista silliä ja kokeile eri makuyhdistelmiä. Mausta esimerkiksi chilillä, tillillä tai jopa aasialaisilla vaikutteilla, kuten inkiväärillä ja soijakastikkeella. Näin saat modernin twistin juhannuspöytään.
2. Valmista muutama suolainen piirakka tai pizza niille, jotka eivät pidä sillistä. Kinkkupiirakka ja parsapiirakka sopii erinomaisesti juhannuksen viettoon. Myös västerbotten-juusto ja parsa on herkullinen yhdistelmä!
3. Hyödynnä grilliäsi ja grillaa illalliseksi ihania kesäisiä vihanneksia, kuten paprikaa, kesäkurpitsaa, parsakaalia ja maissia yhdessä lihan, kalan tai kanan kanssa. Sivele vihannekset oliiviöljyllä ja mausta ne yrteillä.
4. Vie ruoan tarjoilu uudelle tasolle valmistamalla omat kastikkeet ja seokset. Kokeile valmistaa kotitekoista aiolia, maukasta yrttikastiketta tai raikasta sitruunakastiketta. Kotitekoinen kastike kruunaa aterian ja tekee vaikutuksen vieraisiisi.
5. Kokeile sekoittaa mansikan viipaleita vesimelonin, fetajuuston, limemehun ja mintun kanssa. Näin saat raikkaan salaatin, joka sopii täydellisesti grillatun lihan tai kanan kanssa.

Ei juhannusta ilman mansikoita

Mansikat kuuluvat juhannuksen viettoon, siitä olemme kaikki samaa mieltä! Mansikat yhdessä kermavaahdon kanssa on todellinen klassikko, mutta mansikoita voi nauttia monella muullakin tavalla. Tässä pari vinkkiä, mitä mansikoista voit tehdä:
  • Korista tervetuliaisjuoma tuoreilla mansikoilla. Helppoa, raikasta ja herkullista!
  • Valmista yksinkertainen alkupala paistamalla leipäviipaleita voissa. Lusikoi päälle viipaloituja mansikoita ja murennettua vuohenjuustoa. Ripottele päälle hieman balsamiviinietikkaa ja basilikaa.
  • Luo jännittävä lisäys juhannuspöytään valmistamalla raikas mansikkasalsa. Hienonna mansikat, sipuli, korianteri ja chili. Purista sekaan hieman limetinmehua ja sekoita. Tarjoile salsa esimerkiksi grillatun lihan lisukkeena.
  • Kokeile pujottaa mansikoita grillivartaisiin ja grillaa niitä varovasti saadaksesi mansikoille kevyesti karamellisoidun pinnan. Tarjoile grillivartaat sellaisenaan tai upota ne sulatettuun suklaaseen.
  • Valmista viehättävä ja maukas juhannuskakku viipaloitujen mansikoiden, vaniljakreemin, sitruunakreemin ja kermavaahdon kera. Käytä klassisia sokerikakkupohjia tai marenkipohjia.

Juhannusruoat - Vuoden 2023 suosikit

Monen juhannuspöytä täyttyy perinteisillä juhannusruoilla ja muilla herkuilla. Jos haluat valmistaa perinteistä juhannusruokaa, löydät tästä vuoden 2023 juhannuspöydän tärkeimmät ja rakastetuimmat ruoat.
  1. Graavilohi - Klassinen ja herkullinen lisuke juhlapöytään, jossa lohi graavataan sokerilla, suolalla ja tillillä.
  2. Uudet perunat, eli varhaisperunat - Nauti kauden ensimmäisistä perunoista voin, suolan ja tillin kera.
  3. Silli - Tärkeä osa juhannuspöytää! Tarjoile eri makuyhdistelmiä, esimerkiksi lasimestarinsilliä, sinappisilliä ja smetanasilliä.
  4. Lihapullat - Pienet mehevät lihapullat ovat suosikit sekä aikuisten että lasten keskuudessa.
  5. Salaatti - Raikas ja rapea salaatti sisältäen erilaisia viherkasveja, retiisiä ja parsaa, usein maustettu vinegretin kanssa.
  6. Näkkileipä - Perinteinen suomalainen kova leipä, jota tarjoillaan sillin ja muiden ruokien lisäkkeenä.
  7. Täytetyt kananmunat - Keitetyt kananmunat, jotka halkaistaan ja täytetään erilaisilla tahnoilla, kuten katkaraputahnalla tai mätitahnalla.
  8. Mansikat - Juhannus on mansikoiden aika. Mikään juhannusjuhla ei ole täydellinen ilman tuoreita suomalaisia mansikoita.
  9. Juhannuskakku - Herkullinen täytekakku täytetty kermalla ja marjoilla, ja koristeltu muun muassa kukilla juhannuksen kunnaksi.
  10. Västerbotten-juustopiirakka - Tarjoillaan kermaviilin ja punaisen kaviaarin kanssa.
  11. Grilliruoka - Illalliseksi grillataan yleensä säästä riippumatta.