SuklaatryffelikakkuNoin 12 annosta450 g tummaa suklaata 225 g voita6 kananmunaa1 dl sokeria2 dl kuohukermaaKORISTELUTuoreita marjojaKuohukermaa
Valmistus: 1. Kuumenna uuni 200 °C:een.2. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja voitele vuoan reunat voilla ja jauhoilla.3. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa.4. Riko kananmunat uuteen kulhoon ja mittaa sokeri. Vatkaa kananmunat ja sokeri vesihauteen päällä ja kuumenna seos hiljalleen kiehuvaksi koko ajan vatkaten. Poista kulho vesihauteesta ja jatka vatkaamista, kunnes seos on jäähtynyt ja sen koko on kaksinkertaistunut.5. Kaada kuumaa vettä uunivuokaan ja aseta se uuniin.6. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja kypsennä uunissa noin 15 minuuttia.7. Anna kakun jäähtyä ritilällä. Kakku voidaan nauttia kylmänä, jolloin se muistuttaa fudgea, tai huoneenlämpöisenä, jolloin se on kermamainen. Tarjoile kakku kerman ja tuoreiden marjojen kera.

Suklaatryffelikakku

Chokladtryffelkaka
Ainekset
Noin 12 annosta
450 g tummaa suklaata
225 g voita
6 kananmunaa
1 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
KORISTELU
Tuoreita marjoja
Kuohukermaa

Valmistus:

1. Kuumenna uuni 200 °C:een.
2. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja voitele vuoan reunat voilla ja jauhoilla.
3. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa.
4. Riko kananmunat uuteen kulhoon ja mittaa sokeri. Vatkaa kananmunat ja sokeri vesihauteen päällä ja kuumenna seos hiljalleen kiehuvaksi koko ajan vatkaten. Poista kulho vesihauteesta ja jatka vatkaamista, kunnes seos on jäähtynyt ja sen koko on kaksinkertaistunut.
5. Kaada kuumaa vettä uunivuokaan ja aseta se uuniin.
6. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja kypsennä uunissa noin 15 minuuttia.
7. Anna kakun jäähtyä ritilällä. Kakku voidaan nauttia kylmänä, jolloin se muistuttaa fudgea, tai huoneenlämpöisenä, jolloin se on kermamainen. Tarjoile kakku kerman ja tuoreiden marjojen kera.

Jätä arvostelu